menu

Vacature ambulant begeleider regio Lekstroom

Gezocht: flexibele rots in de branding

Voor onze cliënten in Houten, IJsselstein, Lopik, Nieuwegein en Vijfherenlanden zoeken wij een flexibele rots. Dat klinkt tegenstrijdig, maar dat is precies wat onze cliënten nodig hebben. Iemand die stevig staat en tegelijkertijd met ze meebeweegt.  

Ambulant begeleider
In de rol van ambulant begeleider ondersteun je mensen met (zeer) complexe problematiek. Hierbij kan je denken aan cliënten met enkelvoudige psychiatrische problematiek, maar ook dubbel- en triple diagnostiek (psychiatrie / verslaving / LVG) en mensen met een forensische titel. 
 
Je bent voor de cliënt de spin in het web; dus het aanspreekpunt en hun houvast. Je zorgt voor structuur en werkt bijvoorbeeld samen met wijkteams, bewindvoerders, ambulante psychiaters en politie om de begeleiding optimaal af te stemmen. Ook hou je nauw contact met familie en het sociale netwerk van de cliënt. Daarnaast blijf je altijd zoeken naar ontwikkelmogelijkheden voor de cliënten en stimuleer je hen om zoveel mogelijk zelfstandig te doen. De inzet is altijd een langdurig contact omdat wij geloven dat de echte begeleiding pas begint na de eerste stappen.  Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke kwaliteit en continuïteit van de zorg. Het opstellen, bijstellen en evalueren van het zorgplan is daarom je startpunt. Je signaleert en rapporteert aandachtspunten, complexe en/of risicovolle situaties en schakelt zo nodig extra expertise in. Binnen Altijd Iemand In De Buurt werken we als team dus je kunt hierbij altijd terugvallen op de manager en/of je collega's. 
 
Wat neem je mee?
 1. Brede schouders en schoenen waar je sterk in staat ;-)
 2. Initiatief, zelfstandigheid en teamspirit
 3. Outreachende mindset: je werkt binnen kaders en kleurt buiten de lijntjes
 4. Positieve energie, empathisch vermogen 
 5. Je kracht om samen te werken en de verschillende wijkteams en ketenpartners te verbinden
 6. Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO opleiding; bij voorkeur SPH, MWD, HBO-V, SPV 
 7. Ervaring in de ambulante begeleiding 
 8. Kennis van onder andere psychoses, persoonlijkheidsstoornissen, verslavingsproblematiek, forensische problematiek en LVG problematiek 
 9. Een rijbewijs omdat we altijd in de buurt willen kunnen zijn van onze cliënten
 
Bij Altijd Iemand In De Buurt hebben we plezier als uitgangspunt!
 1. Omdat plezier een uitstekende basis is voor verbetering en groei streven we naar maximaal plezier voor onze cliënten en voor onze medewerkers
 2. Wij zijn een zorgorganisatie die staat als een huis; net als ons logo ;-)
 3. Wij zijn er voor iedereen die begeleiding, hulp of een steuntje in de rug nodig heeft
 4. Enthousiast team met humor (vinden we zelf) en veel ideeën om te groeien
 5. We zoeken nieuwe collega’s die woonachtig zijn in de regio Leksrtoom om ons team en de organisatie verder uit te bouwen
 6. Naast de basis, een goed salaris, is Altijd Iemand In De Buurt (AIIDB voor insiders) een organisatie waar je mee kan bouwen, je verder kan ontwikkelen en bovenal met veel plezier werkt!  
 
Pas jij bij AIIDB en zie jij jezelf bij ons werken als Ambulant Begeleider? Woon je in of bij de regio Lekstroom? Dan komen we graag met je in contact! Bel ons om kennis te maken of stuur je CV naar Erik (06 - 27 87 10 14) of 085 - 0043226.

 

UP